Mammakläder är en typ av klädesplagg som är framtagna för gravida kvinnor. Dessa typer av kläder har många gånger mer stretch i sig och har mer utrymme vilket gör att de är mer bekväma att växa i under graviditetens gång.

Mammakläder är något som på senare år blivit en självklar del av dambutikernas klädsortiment. Sortimentet på mammakläder idag är stort och den moderna kvinnan har möjlighet att klä sig snyggt och vara trendig trots att hon är gravid. Så var det inte riktigt för ett par generationer sedan då mammakläder bestod av kläder som var stora och oformliga och inte anpassade efter kroppen. Det var nästan så att den gravida kvinnan var dold under ett stort tält under graviditeten.

Men idag har vi kommit längre och klädindustrin förstår bättre vilka plagg som underlättar en graviditet. Det som är a och o när det kommer till mammakläder är att plaggen ska vara stretchiga och kan töjas ut eller justeras allt eftersom att magen växer. Mammakläder ska ha stretch i sig och de ska kännas mjuka mot huden. Det underlättar en hel del när magen växer och huden stramar under graviditeten att kläderna känns mjuka och inte är ett irritationsmoment som stör. Kläderna ska vara lätta att ta på och av och inte kräva några större ansträngningar för att bära plaggen.

En annan viktig komponent i mammakläder är att de ska vara rymliga. Eftersom magen och andra delar av kroppen växer och är under en stor förändring så ska mammakläder vara rymliga. I början av graviditeten kan mamman investera i ett antal mammaplagg som går att bära under hela graviditeten. I början är dessa plagg mer luftiga men allt eftersom att magen växer så kommer utrymmet att behövas. För att slippa lägga ut massor av pengar på att köpa nya kläder varje månad så ska mammakläderna vara så rymliga att de får plats med en växande mage.

Det bästa du kan göra när du är gravid är att tillåta dig själv att bära plagg som är bekväma framför snygga. Även fast det fortfarande finns möjlighet att klä dig trendigt så blir det mindre svordomar om du klär klär dig bekvämt. Särskilt mot slutet av graviditeten när allt känns obekvämt så kommer det underlätta enormt att bära kläder som är mjuka, stretchiga och rymliga.

En annan sak som är lätt att glömma bort när det kommer till mammakläder är att det är viktigt att ha bra skor. Många gravida upplever att deras fötter svullnar upp och ibland kan de växa sig till en större storlek. Du behöver inte lägga klackarna på hyllan om du inte känner för det. Du kan bära lika snygga skor som innan, men tänk på att skorna ska vara bekväma och rymliga.