Under graviditeten är det många saker som händer med och inuti kroppen. Ett helt nytt liv tar sig sakta form och det visar sig på fler än bara ett sätt. Det första du som kvinna märker av är säkerligen en förändring i brösten, men det tar sällan många veckor innan även magen börjar puta.

Hur snabbt din gravidmage kommer synas är väldigt individuellt. För vissa syns magen mycket tidigt och för andra tar det längre tid. Det beror helt enkelt på att alla kroppar är olika och anpassar sig till graviditeten på olika sätt. Alla har vi också olika startvikt. Har du varit gravid tidigare är sannolikheten stor att magen kommer lite tidigare än om det är ditt första barn du väntar. Gemensamt för alla är att magen, inom sinom tid, ändå kommer att visa sig och då är det bra med sköna och bekväma mammakläder.

Vad kostar mammakläder?

Priset för mammakläder varierar väldigt mycket. Köper du märkeskläder direkt från butiken kommer du att få betala en hel del. Köper du däremot på second hand eller i budgetkedjor behöver du inte spendera fullt lika mycket. Ett par mammabyxor kan kosta allt från 99 kronor och upp till 500 kronor eller mer.

Många tycker att det är jobbigt att lägga ut större summor pengar på kläder som inte kommer användas speciellt länge. Har du svårt att få ekonomin att gå runt kan du med fördel sälja tandguld eller annat guld för att få in en extra slant. Genom att sälja tandguld eller smycken får du en bra slant som du kan använda för din gravidgarderob.

Är mammakläder ett måste?

Mammakläder är inte ett måste, men det är ett smart och enkelt sätt för dig att fortsätta klä dig i dina favoritplagg och ändå vara bekväm under dagen. idag kan du hitta mammakläder i alla möjliga format – från t-shirtar till skjortor, tjocktröjor, västar, jackor, byxor, underkläder och mycket mer. Att använda vanliga kläder kan fungera, men observera att du kommer behöva gå upp flera storlekar och kommer på så vis behöva lägga ut ännu mer pengar under dina nio månader som gravid.

Vilka mammakläder ska man satsa på?

Är det något plagg som du verkligen ska satsa på är det byxor och underdelar. Att hitta tröjor och toppar i större eller lösare format är sällan svårt. Däremot är det näst intill omöjligt att hitta jeans, byxor eller kjolar med lös midja, om du inte ska köpa större storlekar. Underdelar är således det plagg som du kommer att ha störst användning av, alternativt mammatoppar som även fungerar bra när bebisen är ute, t.ex. för amning. Vi rekommenderar att du även ser till att spara lite av pengarna för en bra BH. I de flesta fall växer de en eller flera storlekar och behöver nytt stöd.

Hitta mammakläder