Att vara gravid är något av det finaste och mest omtumlande du kommer uppleva i livet. Din kropp kommer genomgå stora förändringar och bära på ett litet barn. För att du ska må så bra som möjligt och känna dig bekväm är det aldrig fel att unna sig lite fina mammakläder. Dessa är speciellt utformare för att du ska få stöd för din mage och resten av kroppen. Idag finns det mycket fina mammakläder i butikerna och du behöver inte alls gå ifrån din vanliga stil. Det är alltså värt att köpa ett par fina mammaplagg som du kan bära under hela graviditeten.

 

Unna dig tillhörande skönhetsprodukter

När du är gravid ska du passa på att njuta och unna dig någon extra skönhetsprodukt eller två. När väl ditt barn har kommit har du inte mycket tid över till att stå och sminka dig och göra dig fin. Allt fokus kommer att ligga på den nya lilla familjemedlemmen. Någonting som alltid brukar vara välkommet är en ny och fräsch parfym. Du kan till exempel satsa på en härlig Clean parfym som satsar på hållbara skönhetsprodukter. De har skapat parfymer med enkla dofter som du säkerligen känner igen från vardagen, till exempel när du plockar ut ett gäng nytvättade lakan ur tvättmaskinen. Det är också en fördel om du vill undvika att använda för mycket skönhetsprodukter under graviditeten då Clean har stort fokus på säkerhet. Produkterna ska vara hälsosamma både för dig och för planeten.

Vilka mammakläder är värda att satsa på?

Det beror egentligen helt på vilken stil du har. Om du normalt går mycket i jeans kan du köpa dig ett par mammajeans som sitter lösare runt magen. Då kommer du fortfarande känna igen dig själv trots att du får en allt större mage. Det finns även en uppsjö av fina leggings om du hellre går i det.

Något som också är värt att satsa på är sköna underkläder. Oavsett hur du förhåller dig till amning är det skönt att bära en amnings-BH även under graviditeten. Det gäller speciellt på slutet när dina bröst blir tyngre och även kan läcka råmjölk. När det kommer till trosor är det viktigt att du väljer rätt storlek så de inte skaver när du går eller sätter dig ner. Många gravida väljer också att bära stödstrumpor för att minska risken att drabbas av en blodpropp. Dessa finns dock att köpa lite överallt inklusive på apotek.

Spara kläderna till nästa graviditet

Kika runt på lite olika mammasajter och se vad som faller dig i smaken. Om du planerar fler barn i framtiden kan du självfallet använda de kläder du köper även under de graviditeterna. Vissa klädesplagg går även att bära när ditt barn är fött.