Att ta hand om sin hälsa när man är gravid är viktigt, särskilt medan man är gravid. När man är gravid är kroppen och munnen känsligare och mer mottaglig för tandköttsinflammationer och därför är det viktigt att borsta tänderna rätt. På sunstargum.se kan man läsa om allt kring tandborstning, samt få tips och länkar till bra tandvårdsprodukter. Det är även viktigt att ha bekväma kläder som gravid och välja sköna material som man trivs i.

Bästa råden för tandvård

På smarta sunstargum.se kan man få utförlig beskrivning och vägledning i hur man verkligen kan borsta tänderna rätt. Där kan man även läsa och få produktinformation om olika tandborstar, batteritandborstar, tandkräm, tungskrapor och mycket mer för en god tandvårdsskötsel. På varje produktbeskrivning kan man även få en direktlänk till var man kan köpa de unika produkterna. Med sunstargum.se kan man vara uppdaterad och säker på att man kan borsta tänderna på rätt sätt medan man är gravid, men även i alla andra situationer i livet. Genom att lära sig borsta tänderna på rätt sätt minskar man risken för tandsjukdomar under graviditeten eller även att man generellt får en bättre hälsa.

Bekväma gravidkläder och fina tänder

Att bygga upp en garderob med mammakläder behöver inte vara så krångligt som man tror. Det som är viktigt är att man väljer mammakläder med tyg som andas, har mycket stretch och skön passform. Mammakläder finns i många olika anpassade modeller och det kan passa bra med inspiration kring bra mammakläder när man letar passande kläder till garderoben. Då graviditet kan leda till att man svettas, går upp i vikt och får svullen kropp, är det därför skönt att ha rätt kläder så snart magen börjar puta och allt känns trängre i de vanliga kläderna. Med rätt kläder som gravid mår man bättre och samma sak gäller för rätt kost, mycket vila och att borsta tänderna rätt morgon och kväll.

Genom att man använder bra och viktig information på sunstargum.se om hur man kan borsta tänderna rätt, värnar man också om det ofödda barnets hälsa. Man har i en avhandling i Tammerfors, Finland lagt fram att en parodontit eller infektion i tandköttet kan orsaka för tidig förlossning. Dålig munhygien kan även leda risk för att bakterierna överförs till livmodern. Dålig munhygien kan också enligt denna avhandling göra så att man har svårt att blir gravid. Att borsta tänderna rätt som gravid är just av dessa anledningar mycket viktigt för både för den egna hälsan och för det ofödda barnet, eller barnen om man väntar fler.