Väntar du barn? Grattis! Att gå i väntans tider är för många mycket speciellt och i takt med att dagarna räknas ner så växer också magen. I början går det oftast mycket bra att fortsätta använda sig av sina vanliga kläder, men inom sinom tid kommer de att bli för trånga och kännas obehagliga att bära. Då är det dags för mamma-garderoben.

Mammakläder är kläder som är specifikt framtagna för en växande (eller redan stor) gravidmage. Kläderna är sydda på ett sådant sätt att de lämnar extra mycket utrymme och elasticitet runt magen, utan att vara för stora eller säckiga på andra delar av kroppen. Hur länge man använder sig av mammakläder är mycket individuellt. Många börjar tidigt, medan andra väntar flera månader. Det som är gemensamt för alla gravida kvinnor är att mammakläderna endast används under en kortare period i livet och därför vill man sällan lägga ut för mycket pengar. När bebisen är ute och magen sakta börjar gå tillbaka är kläderna inte till någon större användning längre.

Fynda billiga mammakläder

För att du ska slippa tömma plånboken på kläder som bara används under några månader finns det bra knep att ta till. Här nedan listar vi våra absolut bästa sätt för dig att hitta mammakläder som är fina, hållbara och som kommer att sitta skönt under hela graviditeten. Tipsen riktar sig främst till dig som inte vill lägga ut en förmögenhet på tillfälliga plagg eller för dig med en tunnare plånbok.

1. Rabatter

Med hjälp av rabatter kan du hitta mammakläder till bättre priser. Hos https://familydeal.se/ hittar du mängder med bra rabatter på kläder och andra saker som hör mamma- eller småbarnsåren till. Det enda som krävs är att du skapar dig ett kostnadsfritt konto på sajten.

2. Handla second hand

Att handla kläder second hand är populärare än någonsin. I takt med att allt fler människor blir miljömedvetna är det också fler som väljer att återvinna och återbruka. På loppmarknader och i secondhand-butiker kan du hitta mängder med bra mammakläder. Du kan också använda dig av annonssajter på nätet, där många säljer sina kläder efter graviditeten i hela paket.

3. Byt klädpaket

Om du inte har möjlighet att köpa nya mammakläder kan du istället vända dig till de sajter som parar ihop människor som vill byta saker med varandra. På en bytessajt kan du erbjuda andra saker i utbyte mot mammakläder i din storlek. Det kan t.ex. handla om att du är i behov av mammakläder och någon annan vill ha en ny mixer till köket. Om du har en mixer som du inte använder kan ni då träffas och byta med varandra.

4. Satsa på over size

Så kallade over size-kläder har blivit mycket populära och det är ett utmärkt alternativ för den som inte vill eller har möjlighet att köpa mammakläder. Enkelt förklarat är detta kläder som är sydda med en större och pösigare design och det finns allt ifrån byxor till toppar och jackor att välja mellan.