Att känna sig välklädd som gravid eller nybliven mamma kan vara klurigt. Att vara mamma kräver funktionella och slitstarka klädesplagg som är lämpliga för barnlek, amning och allt annat som hör föräldralivet till. Samtidigt är det många som inte vill ge upp sin vanliga stil bara för att de är mamma. Med några få utvalda nyckelplagg kan du fixa en snygg klädstil även när du är gravid eller har fött barn.

Kappan

En klassisk kappa är det bästa plagget om du snabbt vill få till en elegant look. Ett stilrent ytterplagg med en bra passform kan förvandla vilken outfit som helst. Välj gärna en lite längre kappa i en neutral färg, exempelvis beige, svart, grå eller blå. Hos Best of Brands hittar du ett brett sortiment av kappor från populära och exklusiva märken som Filippa K, Tiger of Sweden, Sand och Dagmar. Här finns kappor i många olika färger, modeller och material, vilket gör att du kan hitta en som passar just din stil. Det viktigaste är att du väljer en kappa i en modell och färg som du inte tröttnar på. En tidlös kappa passar säsong efter säsong, vilket gör den till ett plagg med en lång livslängd.

Fördelen med kappan är att du kan variera den efter outfit. Du kan exempelvis låta den vara öppen om du vill att dina kläder under ska synas, till exempel om du känner dig extra fin i en klänning eller dina favoritjeans. Om du däremot har en dag när du snabbt behövde ge dig ut i mjukiskläderna eller den slitna tröjan kan du knäppa kappan och på så sätt dölja resten av kläderna. Med en snygg kappa kommer du alltid att känna dig välklädd, oavsett vad du bär under den. En annan fördel med kappan är att den passar lika bra till jobbmöten som till hämtning på förskolan. Givetvis kan du även använda den när du ska iväg på fest.

Vita skjortan

En eller flera vita skjortor gör det enkelt att bygga upp en smart garderob. Precis som kappan så ger den vita skjortan ett elegant intryck och går att matcha till i princip allt annat. Det är ett nyckelplagg i garderoben tack vare dess oändliga variationsmöjligheter. Dessutom är det ett tacksamt plagg när du är gravid eller ammar eftersom det både är skönt och funktionellt.

Jeans

Det kan vara svårt att hitta de perfekta jeansen, men när du väl har gjort det så kommer de att vara en stapelvara i garderoben. Jeans kan användas till allt och kan matchas med klackar, stövlar eller sneakers efter behov. För gravida finns det särskilda gravidjeans och för mammor är den trendiga och bekväma jeansmodellen ”mom-jeans” ett populärt val.