Något som faller helt naturligt för kvinnor mot slutet av deras graviditet är instinkten att bo in sig och rensa. Om andan faller på är det många som börjar ett rensa i deras hem och även bland kläderna som hänger i garderoben. När du väl står där och är i full gång att rensa så finns det några saker som du kan ha i åtanke och här kommer några tips.

Kläder att ha kvar

Det kan kännas som ljusår bort men det kommer en tid när du kommer att kunna använda de kläder du använde innan du blev gravid. Därför är det inte nödvändigt att rensa bort de plagg du trivts bäst i. Det är också en bra idé att ha kvar basplagg.

Kläder du kan rensa bort

Sedan finns det de kläder du behöver rensa bort för att få plats med dina mammakläder. När du går igenom din garderob så se till att gallra bland dina plagg. De första plaggen som bör åka är de som är trasiga och för slitna för att kunna användas igen. Låt dem gå till återvinningen.

De kläder du inte längre har någon glädje av kan du ge vidare till andra. Antingen till personer du känner eller låter de gå till försäljning. Du kan sälja dina kläder i någon av de köp och sälj grupper som finns på facebook, på en loppis eller liknande. Du kan också välja att ge bort kläder till en second hand butik.