Pokémon är en japansk mediefranchise som kretsar kring monster man fångar in och tränar upp. Eftersom Pokémon lanserades på 1990-talet har de första fansen vuxit upp och en del har fått barn. Om du kan känna igen dig i det är det här inlägget för dig. I det här inlägget kommer du att få veta mer om hur både du som mamma kan fortsätta med ditt intresse i vuxen ålder och hur du kan introducera det för ditt barn.

Kläder, leksaker och prylar

Eftersom Pokémon har blivit ett fenomen över hela världen finns det flera sätt på vilka du kan använda dig av Pokémon i din vardag då det finns produkter som följer Pokémon-temat. Det är lätt att tro att det bara finns kläder för barn med Pokémon-tema. Men faktum är att det också finns kläder för dig som är vuxen även fast det kanske inte är lika lätt att få tag på. Du kan till exempel köpa Pokémon-kläder som du kan matcha med ditt barn ifall ni båda är fan av Pokémon. Förutom att du kan klä dig och ditt barn i Pokémon-kläder kan du köpa Pokemon leksaker till ditt barn i form av mjukisdjur och figurer. Sedan finns det också en hel del andra produkter, till exempel anteckningsblock, pennor, muggar, inredningsdetaljer, sängkläder och allt möjligt med Pokémon.

Filmer och serier

Förutom att du kan introducera Pokémon till ditt barn genom kläder, leksaker och prylar kan ni också se på filmerna och serierna. Sedan 1990-talet har det kommit ett flertal serier och filmer med Pokémon och det kan vara en rolig grej att se på dem tillsammans med ditt barn. Dessa filmer och serier kan du streama, hyra eller köpa.

Spel

Som vi nämnde i början av det här inlägget så är Pokémon en mediefranchise med både serier och filmer men också spel, vilket är en stor anledning till varför Pokémon slog igenom så pass stort som det faktiskt gjorde. Detta eftersom man kan underhållas av Pokémon på flera olika sätt. Bland annat genom att spela spel på temat.

Du kan spela Pokémon på en spelkonsol. Förutom att du kan spela Pokémon på en konsol finns det även datorspel. Det finns massor av olika Pokémonspel att välja bland och de passar olika åldrar. Det finns spel som är framtagna för de yngre barnen och spel som är framtagna för en mer mogen publik.

Sedan kan du också spela Pokémon på din mobiltelefon om du har en smartphone, vilket de allra flesta har idag. Då laddar du ner appen Pokémon Go. Om du har riktigt små barn som kräver barnvagnspromenader kan det vara en bra idé att spela spelet under tiden du är ute på promenad med den lille i vagnen. Då får du underhållning samtidigt som ditt barn får en skön promenad. Om du har större barn kan Pokémon Go vara roligt att spela tillsammans med barnet då ni får en anledning att vistas utomhus och ni kan få bra motion på köpet.