Idag kan du sitta hemma och beställa hem dina kläder. Det finns både för- och nackdelar med att köpa kläder online i jämförelse med de som finns i fysiska butiker. När du köper kläder online behöver du inte ge dig ut bland folk och du får kläderna levererade till dig. Nackdelen är att du inte kan prova kläderna innan du köper dem och risken finns att de inte passar dig lika bra som de ser ut att göra på bilden.

När du handlar kläder i fysiska butiker så har du större möjlighet att prova och kan bestämma vilka plagg som är värda att köpas.

Många klädkedjor som säljer damkläder har en kollektion av mammakläder och ibland har de en egen avdelning. Två bra exempel på det är Lindex och H&M. Deras kläder kan du köpa både online och i fysiska butiker.

Vill du vara säker på att de mammakläder du köper är mer unika så finns det en hel del mammakläder att välja bland i de butiker som finns på nätet. På nätet finns det också webbutiker som enbart har specialiserat sig på mammakläder och deras sortiment innehåller enbart mammakläder.