Livet som gravid eller nybliven förälder kan vara lika delar underbart som jobbigt. När bebisen behöver all uppmärksamhet är det lätt att man sätter sina egna behov åt sidan, kanske till och med tappar bort sig själv. Hur vore det då inte med en härlig plats som bara är för dig? Här berättar vi hur du kan inreda din alldeles egen walk in closet, en plats där du kan ta hand om dig själv.

Få ordning på mamma- och gravidkläderna

Det är inte speciellt roligt att klä sig om mamma- eller gravidkläderna ligger inproppade i en garderob och det är svårt att se vilka plagg du egentligen har att välja bland. Då är en walk in closet perfekt. Även om du bor litet kan det faktiskt gå att ordna en sådan. Det gäller nämligen att ta hand om alla små utrymmen i hemmet. Säkert finns det någon vrå som inte används till något annat.

Din walk in closet ska naturligtvis inte bara vara en plats för dina kläder. Här kan du även förvara dina accessoarer och ditt smink. Ett smart och snyggt konsolbord tar liten plats och erbjuder massor av förvaring.

Inred med vackra saker

För att du ska trivas i din walk in closet är det viktigt att du inreder den med vackra saker. Låt dina finaste parfymflaskor ta plats på ditt konsolbord och dekorera det även med något du tycker är vackert, kanske en skulptur? När man går igenom en graviditet och småbarnsåren är det viktigt att unna sig själv sådant som är fint. Många drabbas idag av förlossningsdepression, kanske för att det egna jaget kommer i skymundan? Det är hur som helst viktigt att fortsätta vara du även om du fått barn.

Unna dig vackra plagg

När det är dags att hänga in plaggen i din walk in closet är det ju tråkigt att tvingas hänga in kläder som är noppriga och slitna. Unna dig därför en shoppingtur och satsa på plagg du verkligen gillar. Kanske kan du låta dig inspireras av den här färgstarka och härliga gravidstilen?

Gillar du mer neutrala plagg? Då finns många bra tips inför våren att hitta här. Kom ihåg att det är viktigt att kläderna både är fina och bekväma. När du har shoppat klart är det dags att hänga in dina plagg i din nya garderob. Gruppera dem gärna efter typ av plagg och färg. Då blir de enklare att hitta. Investera också i likadana galgar för att ge din walk in closet ett lyxigare intryck.