Att bli gravid är både spännande och utmanande och då behöver man bekväma kläder som sitter skönt, men som man ändå vill ska vara fina och klädsamma. Då kan man behöva riktiga mammakläder som är anpassade för en växande gravidmage i väntans tider.

Smarta mammakläder och moderiktiga kläder

Många mammakläder är anpassade för magar som växer i olika storlekar. Materialet i mammakläder är viktigt för att de ska sitta bra och kännas bekväma. Det finns många

smarta tips innan man köper gravidkläder som kan vara bra att tänka på. Har man inte råd att köpa sig ett par gravidjeans, kan man till exempel innan magen blir för stor, använda sig av en hårsnodd i mjukt material och en längre tröja som döljer magen. Även bysten kommer att bli större och man kan använda sig av vanliga bh-förlängare innan man kanske måste investera i en större bh. När man är gravid kan man svettas mer särskilt på sommaren. Då kan det vara skönt med material som andas och har mycket stretch. Är man gravid eller försöker bli gravid, kan man även unna sig snygga märkeskläder från exklusiva Ralph Lauren i hög kvalitet, men även män kan shoppa dessa riktigt stilrena kläder i massor av stilar!

Gravid med stilrena kläder

När man väntar barn kan kroppen kännas uppsvullen och man kanske har svårt att få till looken till vardags, eller när man ska gå på en fest eller vara mer uppklädd. Då kan få bra och smarta tips med looken som inte är typiskt gravid men ändå stilren. Man behöver inte alltid heller leta bland mammakläder då man kan hitta till exempel en trikåklänning med stretch, långa sköna, stickade tröjor till kylan eller en snygg, svart klänning till festen innan magen vuxit sig stor. Har man en klänning med stretch, kan man även styla looken med en finkofta som man knyter runt magen, eller med en snygg kavaj. Ett bra stiltips när man är gravid och ska vara festfin, är att man kompletterar looken med stora halsband, en snygg frisyr och en uppseendeväckande handväska.

Något som kanske inte alla tänker på när man blir gravid är skorna. Det är lätt att fötterna och underbenen svullnar på grund av alla den hormonförändringar, plus viktförändringar som medföljer en graviditet. Då finns det bra råd om skor för gravida som kan vara bra att känna till. Det viktigaste är först och främst att tänka på att de är fotriktiga och bekväma. Man ska även tänka på att inte ha för höga klackar då det kan resultera i både fallrisk, skavsår och mer svullna fötter. Det är klokt att undvika skor i stela och syntetiska material som lätt kan skava. Vidare att tänka på, är en sviktande sula för att avlasta ryggen och de svullna lederna. Idag kan man finna gott om bekväma och fotriktiga skor som både är snygga och bekväma.