När man väntar barn svullnar kroppen och magen växer. Kläderna smiter åt och kan kännas obekväma. Då bör man se till att skaffa sig riktigt bekväma mammakläder. Mammakläder är anpassade och sydda för den gravida kvinnan. Idag finns det ett stort utbud att välja på ute på klädmarknaden.

 

Mammakläder med bra funktioner

Då det finns mycket mammakläder att välja på, kan det vara svårt att välja vad man ska ha. Innan man börjar handla mammakläder, finns det en hel del bra och smarta tips på mammakläder som man kan tänka på. Ett bra basplagg är en så kallad amningsbehå. En amningsbehå är viktig att ha och den har smarta funktioner för en kvinna att bära. Redan under graviditeten växer brösten och behöver extra stöd. Då är det klokt att redan innan man föder, köpa en sådan BH både för komfort, men även för senare amning när babyn är född. När man väntar barn i början av graviditeten eller försöker bli gravid, behöver man även vanliga kläder som byxor. Då kan man köpa snygga byxor online i alla stilar men även snygga accessoarer, väskor och mycket mer! Skor är något som inte alla tänker på när man är gravid. Kroppen och särskilt vrister och fötter svullnar och man bör se till att ha sköna och bekväma skor. Under graviditeten kan allt hända med både hormoner och vikt då man kan svettas mer. Välj då gärna mammakläder med material som andas och känns sköna mot huden.

Tips på billigare mammakläder

Mammakläder använder man under en begränsad tid och kan kosta en del att inhandla. Då kan man med hjälp av kreativitet och smarta tips på billiga mammakläder ordna mammakläder utan att det kostar för mycket. Ett smart tips är att se över vilka kläder man redan har och hur mycket stretch de innehåller i tyget. En större t-shirt med mycket stretch kan fungera alldeles utmärkt ihop med lite snygga accessoarer. Tycker man om att handla på second hand, kan man göra riktigt fina fynd som kan passa även gravidmagen. Second hand-affärer har ofta ett stort utbud av kläder som inte längre finns ute på marknaden och man kan hitta mycket spännande. Ett annat bra tips är om man har en väninna eller närstående som varit gravid och har samma storlek. Då kan man ofta med fördel antingen låna eller få kläder utan att man behöver köpa själv.

Det är viktigt att fokusera på materialet i mammakläder. Tyget ska andas och vara följsamt. Något som är både snyggt och populärt inom mammakläder är omlott. När tyget ligger i omlott, ger det ett mer estetiskt intryck och blir dessutom bekvämt att bära. Även om man är stolt över sin mage, gör mammakläder med omlott att magen inte är för framträdande och man ser snyggt klädd ut som gravid.