Ska det hållas en babyshower inför nedkomsten? I så fall behöver du som blivande mamma inte känna dig mindre uppklädd än någon av gästerna trots den stora magen. Med rätt mammakläder kan du känna dig fin och exempelvis njuta av den fina tårtdekorationen istället.

Stort utbud av mammakläder

Många som tänker på mammakläder tänker nog på stora, hängiga (och mindre snygga) kläder som gör att kvinnan ifråga ser ut som en ung tant. Men så behöver det inte alls vara då utbudet av mammakläder är stort och många av kläderna tillverkas med kvinnans personliga stil i fokus. Man behöver inte längre välja mellan snygga eller bekväma kläder. Byxorna behöver inte vara ett par säckiga mjukisbyxor eller fladdrande och tantiga byxor. Nu tillverkas nämligen många mammakläder inklusive jeans anpassade efter en större mage. Men hur bekvämt det är att ta på sig åtsittande kläder när inte bara magen sväller upp är en annan fråga. Många kvinnor föredrar därför lösare kläder då det känns skönare och är lite mer förlåtande för kroppens fysiska förändringar från dag till dag, minut för minut. Men alternativet att klä upp sig finns och några timmar under en babyshower kan vara hanterbart.

Fokusera på kalaset

Det är trots allt inte dina kläder som ska vara i fokus under din babyshower. Detaljer som tårtdekoration och presenter bör få ett större fokus och självklart är det umgänget som borde ta upp mest uppmärksamhet. När barnet väl har fötts är det andra prioriteringar som kommer stjäla uppmärksamhet, men fram till dess är det viktigt att du som blivande mamma försöker njuta av tiden som gravid. Gör din babyshower till en minnesvärd stund genom att bjuda på en riktigt smarrig tårta med fina dekorationer. Gör tårtan själv eller köp den färdig och få den hemlevererad.