Du behöver inte lägga massor av pengar på att köpa en helt ny garderob för att du är gravid. Mammakläder kan underlätta och göra det mer bekvämt men du behöver inte glömma bort dina andra kläder för det.

Särskilt i början på graviditeten kan du anpassa dina egna kläder allt eftersom att magen växer och det finns många bra knep. Du kan till exempel använda dig av en hårsnodd eller ett gummiband att hålla ihop byxorna eller kjolen. Du kan också bära linnen eller sportbehåar under en uppknäppt blus eller en skjorta. Ge din kropp utrymme när den behöver det. Att bära plagg som är längre, till exempel långa linnen underlättar under graviditeten.

Skor är också något som du kan behöva anpassa efter din graviditet eftersom fötterna kan bli svullna och värka. Använd bekväma skor och var inte rädd att ta fram de där gamla foppatofflorna om de är de mest bekväma.

När det kommer till att klä dig under din graviditet kan du tänka ungefär som du gör annars. Om du vill att kläderna ska framhäva dina kurvor så välj kläder som sitter åt och om du inte känner dig bekväm med att visa dina kurvor kan du använda plagg som är mer lösa.